Kultúrne leto v kúpeľoch pokračuje pivným festivalom

22.06.2013 Bardejov

Bardejov 22. júna (TASR) – Stovky návštevníkov očakávajú v areáli Bardejovských kúpeľov, kde sa v nedeľu (23.6.) uskutoční 1. pivný festival spojený s prehliadkou dychových hudieb. Podujatie je súčasťou programu, ktorý kúpele pripravujú v rámci tohtoročnej letnej turistickej sezóny.
"Širokú ponuku kultúrnych a spoločenských podujatí organizovaných Bardejovskými kúpeľmi sme tento rok obohatili o premiéru pivného festivalu. Návštevníci si budú môcť vybrať zo šiestich druhov pív," informovala ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov, a. s., Tamara Šatanková.
Pripomenula, že program sa začína o 12. hodine, postupne sa predstavia dychové hudby z celého Slovenska - Myslovčanka z Košíc, Ordzovianka zo Spišského Podhradia, Kodurka z Košíc, Sebedražská z Prievidze a dychová hudba Chemlon z Humenného s mažoretkami.
Okrem nich sa predstavia ľudový rozprávač Jožko Jožka, žiaci hudobného odboru Základnej umeleckej školy Michala Vileca v Bardejove. Súčasťou programu je aj výstava obrazov. Riaditeľka doplnila, že pripravené sú aj rôzne atrakcie pre deti a mládež ako trampolína, maľovanie na tvár, nafukovací hrad. Vstup do areálu je voľný.
Šatanková pripomenula, že v tomto roku ešte pripravujú jubilejný 10. ročník Bardejovských kúpeľných dní, 59. ročník Medzinárodného hudobného leta, pravidelné koncerty klasickej hudby a Alžbetínsky deň na počesť cisárovnej Sisi. Návštevníci sa môžu tešiť aj na výstavy kvetov, obrazov, plastík a ďalšie aktivity.
Bardejovské kúpele patria k jedným z najväčších kúpeľov na Slovensku, rozprestierajú sa na ploche 31 hektárov a vo vlastníctve spoločnosti je 34 objektov. V ich areáli sa nachádza množstvo liečivých prameňov. V priebehu dlhoročnej kúpeľnej histórie tu trávili pobyt aj významní európski panovníci.
 

Vyberte región